Salarisadministratie

Personeel en salaris

Personeel is de motor van uw organisatie. Zij bepalen mede de groei van de organisatie. Het is belangrijk om personeels- en salariszaken goed te regelen. Wij nemen deze werkzaamheden graag uit handen en adviseren over een goed personeelsbeleid.

Je kunt bij ons terecht voor:

  • Loonbelasting & sociale verzekeringen
  • Salarisverwerking en -verwerking
  • Werkkostenregeling

Loonbelasting & sociale verzekeringen

Weet je welke besparingen je kunt realiseren op het gebied van loonheffingen? Of welke risico’s je loopt wanneer fiscale en sociale wetten niet op de goede manier worden toegepast? Het lijken vaak kleinigheden, maar de praktijk is meestal anders. Zowel voor de besparingen als risico’s geldt dat een klein bedrag maal de massa alsnog tot een groot bedrag leidt. Onze specialisten loonbelasting/sociale verzekeringen adviseren je over de kansen en mogelijkheden van loonbelasting en sociale verzekeringen. Of het nu gaat om zogenaamde cafetariamodellen of om autoregelingen.

Identificatieplicht

Eenvoudige zaken gaan in de praktijk nog wel eens mis. Dat kost je veel geld wanneer de Belastingdienst naheffingen oplegt. Voorbeelden zijn het voldoen aan en uitvoering van de identificatieplicht, zoals het controleren van de gegevens en geldigheid van identiteitsbewijzen. Ook als je buitenlandse medewerkers in dienst heeft, adviseren we je graag over loonbelasting en sociale verzekeringen.

Looncontroles

Uiteraard staan we voor je klaar bij looncontroles door de Belastingdienst en problemen die zich hierin kunnen voordoen.

Wij zijn gewend met de Belastingdienst om tafel te zitten en helpen je snel verder.

Besparingen en risico’s

Wij bekijken voor jou de mogelijkheden, besparingen en risico’s. Daarbij kun je denken aan:

  • inhouding loonbelasting en sociale verzekeringspremies
  • werkkostenregeling en kostenvergoedingen
  • verplichtingen bij inhuren personeel en uitbesteden van werk
  • premiekortingen oudere en arbeidsgehandicapte werknemers

Sociale verzekeringen

Je bedrijf is door de Belastingdienst ingedeeld in een bedrijfssector. Deze indeling bepaalt onder meer de sectorpremies sociale verzekeringen. Soms worden er fouten gemaakt bij de indeling, of veranderen de activiteiten van de onderneming zodat je onder een andere sector valt. Verkeerde sectorindeling kan betekenen dat je veel te veel premie betaalt of dat je jaren te weinig betaalt. Een goede controle is daarom geen overbodige luxe.

Directeur grootaandeelhouder

Ben je directeur grootaandeelhouder (DGA) en statutair bestuurder van een BV? Dan heb je te maken met een speciale regels voor de verzekeringsplicht. Laat je positie door ons beoordelen en bespaar veel ellende en geld.

Neem contact op